6 uur geleden

Het eerste protest, 2 jaar geleden 💚🌳 ... Lees meerVerberg

Bekijk op Facebook

4 weken geleden

En weg is de stilte 🙁 ... Lees meerVerberg

Bekijk op Facebook

4 weken geleden

Oude beuk opknappen in plaats van omhakken?

Boomveiligheidsinspecteur Jeroen Pater, tevens auteur van belangwekkende bomenboeken, heeft deze week een kijkje genomen bij de reusachtige beuk aan het Daslookpad in de Westerhout. Volgens de gemeente moet deze gekapt worden omdat de boom gevaar oplevert voor de omgeving. Jeroen denkt echter dat deze groene reus, met zijn machtige bladerkroon, met enige extra zorg kan blijven staan. Wel is het belangrijk de boom in de gaten te houden. In Duitsland, zo weet Jeroen, worden dit soort grote bomen niet zomaar gekapt als er problemen worden gesignaleerd. Daar wordt vaak een boomchirurg ingeschakeld om te zien wat er nog te redden valt. Het advies van Red de Hout aan de gemeente Alkmaar is dan ook om te proberen deze beeldbepalende boom, die toch al heel wat zware stormen heeft overleefd, zo veel mogelijk te redden. In dit filmpje legt Jeroen Pater uit wat hij vindt van de boom.

#Alkmaarderhout #Alkmaar #stadsbos #stadspark #regeerakkoord #duurzaam #klimaatbestendigestad #OPAAlkmaar #OPA - #OnafhankelijkePartijAlkmaar #D66Alkmaar #VVDAlkmaar #CDAAlkmaar #PvdAAlkmaar #GroenLinksAlkmaar #BASAlkmaar #SeniorenPartijAlkmaar #PvdDAlkmaar #ChristenUnieAlkmaar #NoordwestZiekenhuisgroep #Reddehout #DeMonitor #Heerhugowaard

Boomveiligheidsinspecteur Jeroen Pater onderzoekt oude beuk in de Hout.
... Lees meerVerberg

Bekijk op Facebook

2 weken geleden

Waarschijnlijk denk je er niet over na als je momenteel 's avonds de hond uitlaat in de Hout, maar boven je hoofd vinden allerlei verleidingsrituelen plaats.

#vleermuizenHet is paartijd en "love is in the air" voor de vleermuizen. Ze twitteren lieve woordjes naar elkaar.
Lees er hier meer over en luister naar hun liefdesliedjes!

www.zoogdiervereniging.nl/vleermuizen-twitteren-er-stiekem-op-los
... Lees meerVerberg

Bekijk op Facebook

2 weken geleden

m.facebook.com/followthemoney.nl/photos/a.421864267929461/1826304677485406/?type=3FTM Lokaal: Het NWZ ziekenhuis blijkt achter de schermen een deal te hebben gesloten met Alkmaar — een deal ten koste van het oeroude stadspark Alkmaarderhout. Wat is hier gebeurd?

buff.ly/2M0as6K
... Lees meerVerberg

Bekijk op Facebook