Terwijl zelfs de Gezondheidsraad nu officieel heeft aangegeven dat er meer groen moet komen in en rond de steden liggen gemeente Alkmaar en Noordwest Ziekenhuisgroep nog steeds op ramkoers. In het zojuist gepresenteerde ontwerp-bestemmingsplan wordt opnieuw uitgegaan van sloop van een flink stuk van ons mooie en onvervangbare stadsbos. De inspraak van vele Alkmaarders heeft daar niets aan veranderd… Hoezo, inspraak?!

Hoe verstandig is het om door te rijden als je ziet dat het licht op rood staat? Hoe slim is het om de procedure door te zetten terwijl een groot deel van de Alkmaarders tegen sloop van oude bomen is? In het recente verleden heeft Alkmaar voorstellen van NWZ om eventueel te bouwen in de Boekelermeer en Beverkoog geblokkeerd. Heerhugowaard ging vervolgens ook niet door om, zoals men het noemt, ‘financiële redenen’. Blijft over een aanslag op de Hout, want bomen kunnen zich toch niet verdedigen. Alkmaar presenteert in hoog tempo steeds nieuwe plannen over een duurzame en groene stad voor de toekomst, maar hoe geloofwaardig is dat?

Red de Hout roept iedereen op vóór 2 augustus aanstaande een zienswijze in te dienen. Voeg daarbij onder andere onderstaand artikel van de Gezondheidsraad.

Alleen een 0-variant, waarbij de Hout volledig wordt gespaard, kan voorkomen dat gemeente en ziekenhuis straks voor de rechter moeten uitleggen waarom ze zowel de Gezondheidsraad, de burgers en de leden van de Klankbordgroep negeren.

Red de Hout heeft vertrouwen in de uitkomst. Steun ons via:https://www.reddehout.nl/doneer/
Het geld wordt gebruikt om de juridische procedure te financieren.
#alkmaar #noordwestziekenhuis